Τίτλοι Νέων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

πηγή :Artandlife.grΑΘΗΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΔΙΑ... ΚΟΣΜΟΣ",

Artandlife.gr

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΔΙΑ... ΚΟΣΜΟΣ"
27 Μαρτίου 2014 ... 26 Απριλίου 2014 | Γκαλερί Cube > Πάτρα

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αθηνάς Σουγλέρη με τον τίτλο "διά... κόσμος", όπου η εικαστικός παρουσιάζει τη νέα της σειρά από επιζωγραφισμένα έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε οικολογικό, ανακυκλώσιμο χαρτί. Τα έργα ανήκουν στη ζωγραφική ενότητα "παράλληλοι κόσμοι".

Τα έργα της Αθηνάς Σουγλέρη, σε εντάσσουν στο προσωπικό ταξίδι της αλληλουχίας των εννοιών της. Πρόκειται για μια καθαρά εικαστική γραφή που προσδιορίζεται από τη διάδραση και εναλλαγή των διαφορετικών σχημάτων, την πανδαισία και ελευθερία του χρώματος μέσα και έξω από το περίγραμμα και στο σύνολο της δουλειάς της, προκαλεί τον θεατή με τον νέο τρόπο αποτύπωσης των εσωτερικών χορδών ενός οπτιμιστικού ψυχισμού.

Οι "παράλληλοι κόσμοι" αποτελούν το "διά... κόσμο" ενός φυσικού ενστίκτου που καταλήγει, μορφώνεται σε μυθικά φανταστικά και πραγματικά στοιχεία της φύσης, που μοιάζουν ίσως με φυτά, με ζώα, με όντα και γενικά με αρχέγονες μορφές ύλης, σα να κτίζεται ένας κόσμος παράλληλα με τον αρχικό. Αυτός ο εικαστικός διά... κόσμος παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη έκθεση, ένας κόσμος εύρυθμος και αρμονικός, ένας κόσμος μικρός και μέγας. Ένας κόσμος που ξεκινά από το τυχαίο, το οποίο τελικά καθορίζεται από τους δικούς του νόμους, από την διαδρομή, τις εμπειρίες του καθενός μας και εδώ συγκεκριμένα από το "διάβα", την πολυδιάστατη ύπαρξη της εικαστικού. Ένας κόσμος που κάποιες φορές μέσα από το αυστηρό περίγραμμα των έργων αντανακλά ίσως ασυνείδητα την οριοθέτηση του πολιτικού μηχανικού, ενώ προσεγγίζει το φυσικό από το πρίσμα του σύγχρονου περιβαλλοντολόγου που ερευνά και αναζητά στην καθημερινότητα του τις φυσικές διαδρομές, κάτι που στο παρελθόν ήταν αυτονόητο.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 27 Μαρτίου, στις 20:00
 
Back To Top