Τίτλοι Νέων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

πηγή : thebest.gr ,Αθηνά Σουγλέρη: «Παράλληλοι κόσμοι» ομαδική έκθεση ''μοιραζόμαστε την τέχνη''



Στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης “μοιραζόμαστε την τέχνη ...” η Γκαλερί Cube και η Αθηνά Σουγλέρη, παρουσιάζουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 12.00 – 16.00, τους “Παράλληλους κόσμους” της εικαστικού και σας προσκαλούμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, να ανταλλάξουμε ευχές και να γνωρίσετε από κοντά τα έργα της.
Τα έργα μικρών διαστάσεων, με τα οποία, η Αθηνά Σουγλέρη, συμμετέχει στην έκθεση, είναι μοναδικά επιζωγραφισμένα digital prints, σε ειδικό χαρτί 300 gr. Δημιουργήθηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση, όπου η τέχνη απευθύνεται σε όλους και σύμφωνα με το concept θα διατεθούν σε ειδικές τιμές.

Μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα του event, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και έργα μεγαλύτερων διαστάσεων της εικαστικού, σε χαρτί ή καμβά (αριθμημένη σειρά), που θα βρίσκονται στο χώρο της γκαλερί και θα τα “μοιραστούμε” μαζί σας, σε συμβολικές τιμές.
Για να υποδεχτούμε χαρούμενα τον καινούριο χρόνο, κάποιος από τους επισκέπτες θα φύγει με ένα από τα αριθμημένα αντίγραφα της καλλιτέχνιδος που θα διατεθεί μετά από κλήρωση.
Η ατομική έκθεση της Αθηνάς Σουγλέρη στην Cube, έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο 2014.
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 20.12.13, 10.00 – 14.30 & 17.30 – 21.00
Σάββατο 21.12.13, Κυριακή 22.12.13, Δευτέρα 23.12.13, Τρίτη 24.12.13, 10.30 – 16.00
Τετάρτη 25.12.13 & Πέμπτη 26.12.13, κλειστά
Παρασκευή 27.12.13, 10.00 – 14.30 & 17.30 – 21.00
Σάββατο 28.12.13, Κυριακή 29.12.13, Δευτέρα 30.12.13, Τρίτη 31.12.13, 10.30 – 16.00
Τετάρτη 1.1.14 & Πέμπτη 2.1.14, κλειστά
Τεχνοκριτική
Σύμφωνα με την Κριτικό και Ιστορικό Τέχνης, Αθηνά Σχινά: “ η ζωγράφος επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την ζωή του υποσυνειδήτου, συνδυάζοντάς την με εκείνην της φύσης, εκεί όπου ο άνθρωπος δεν αποτελεί παρά μια συνέχεια, επιφορτιζόμενη ωστόσο η παρουσία του με την ανάληψη ευθύνης γύρω από όσα παρατηρεί, γνωρίζει και υποθέτει, σχετικά με το περιβάλλον, αφυπνίζοντας την συνειδητότητά του. Η Αθηνά Σουγλέρη, ως action-artist, με καθημερινές ενασχολήσεις, πράξεις και έργα που αφορούν το οικοσύστημα και τις ανακυκλώσεις του, εστιάζει στην σύγχρονη αντίληψη του πολιτισμένου κι ενεργού πολίτη, που οφείλει ο ίδιος να παρεμβαίνει πλέον ως καταλύτης αντίστασης απέναντι στην αδιαφορία και στην καταναλωτική αλαζονεία, η οποία όπως γνωρίζουμε έχει επιφέρει τόσο δεινά στην φύση. Μια φύση, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο μας τον εαυτό”.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Αθηνά Σουγλέρη είναι πολιτικός μηχανικός στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και έχει εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα. Ασχολείται με την ζωγραφική από το 1992 και επαγγελματικά πλέον, από το 2006 έως σήμερα.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδκές εκθέσεις. Ανάμεσα τους, αυτή στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα” υπό την αιγίδα του πολιτισμικού οργανισμού, με θέμα ‘’Τέχνη και Επιστήμη’’ (για την έκθεση έγραψε η Ελευθεροτυπία).
Επιμελήθηκε έκθεση εργαζομένων ΕΛΤΑ στο Αττικό μετρό στο Σύνταγμα, υπό την αιγίδα του υπουργείου μεταφορών, για την επιμέλεια και τα έργα της έγραψε η Ναυτεμπορική. Έχει εκθέσει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός εξέδωσε για τα Μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων, εικαστικές κάρτες (Πασχαλινή και Χριστουγεννιάτικη) βασισμένες σε ζωγραφικά της έργα, όπως επίσης και τα ΕΛΤΑ σε πανελλαδική κυκλοφορία.
Πρόσφατα έκανε 2 ατομικές εκθέσεις στην Πάτρα, ενώ απασχόλησε ιδιαίτερα τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα τόσο με την νέα της δουλειά “παράλληλοι κόσμοι” που παρουσίασε σε in-shop ατομική έκθεση στην Coco-mat, όσο και με την αναδρομική της στο “περι τεχνών” με τίτλο “Συσχετίσεις” όπου παρουσίασε, τρεις διαφορετικές χρονικά θεματικές ενότητες με κοινό παρονομαστή την “προστασία του περιβάλλοντος”.
Την δουλειά της έχει κάνει δεκτή ο συλλέκτης σύγχρονης τέχνης Saatchi, όπου έργα της διατίθενται online. Συνεργάζεται με την “Ηω” αίθουσα τέχνης στην Αθήνα και την Cube Gallery, στην Πάτρα. Αυτή την στιγμή συμμετέχει στην ομαδική έκθεση “μοιραζόμαστε την τέχνη …” στην Cube Gallery.
 
Back To Top