Τίτλοι Νέων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

πηγή: pressmeDoll.gr ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤO EIRINIKA.GR ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ


Πάντα στις χρονιές που αποχαιρετούμε υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν μέσα από το έργο τους, την παρουσία τους ή την προσφορά τους και στις topwoman της χρονιάς που πέρασε συμπεριέλαβε η ιστοσελίδα της δημοσιογράφου Ειρήνης Νικολοπούλου, eirinika.gr, την πατρινή πολιτική μηχανικό και ζωγράφο Αθηνά Σουγλέρη.
Στιγμιότυπο 2015-01-06, 9.48.35 π.μ.Η ιστοσελίδα κάνει εκτενή αφιέρωμα στην συμπολίτισσα δημιουργό, φιλοξενώντας μάλιστα και τη συνέντευξη που είχε δώσει η Αθηνά Σουγλέρη στο Food & Leisure Guide, με την επισήμανση στον πρόλογο ότι η Αθηνά Σουγλέρη είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ζωγράφου που συνενώνει στα έργα της, το θαύμα της φύσης με εκείνο του ανθρώπου. Η Αθηνά Σουγλέρη μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της ξεκαθαρίζει: «Για μένα σε κρίση είναι ο άνθρωπος που δεν είναι κοντά στη φύση του, στον εαυτό του. Η κρίση αυτή έφτασε στο αποκορύφωμά της λίγο πριν. Ο άκρατος  υπερκαταναλωτισμός λόγω έλλειψης γνώσης και πνευματικής αναζήτησης, είχε ως συνέπεια τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων τόσο σε ατομικό-οργανικό επίπεδο, όσο και στο ευρύτερο φυσικό μας. Πλέον παρατηρώ δίπλα μου μια στροφή των ανθρώπων προς την φύση και σε πιο λιτή ζωή, άρα αυτή είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο».
F1thumbnail
* Η Αθηνά Σουγλέρη είναι πολιτικός μηχανικός στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και έχει εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα. Ασχολείται με την ζωγραφική από το 1992 και επαγγελματικά πλέον, από το 2006 έως σήμερα. Πρόσφατα μάλιστα δημιούργησε στο κέντρο της Πάτρας, τον προσωπικό της εκθεσιακό χώρο, Atelie SuGleri, εκεί όπου βρίσκουμε τις γνωστές της μινιατούρες, ενώ η πατρινή εικαστικός ξεναγεί τους επισκέπτες στη δουλειά της και προτείνει λύσεις design-διακόσμησης για το χώρο σας με έργα suGleri, σε διάφορες εφαρμογές (π.χ ταπετσαρίες, πλακάκια, ύφασματα κτλπ) και σε διάφορες διαστάσεις, μαζί με αρχιτεκτονική φωτορεαλιστική πρόταση. ΕΛ. ΜΑΓΔ.
 
Back To Top