Τίτλοι Νέων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

πηγή : patrasevents.gr ,Έκθεση ζωγραφικής από την Αθηνά Σουγλέρη στο «Περί Τεχνών»


Μία ενδιαφέρουσα  έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Πολιτισμού Περί Τεχνών από τηνζωγράφο  Αθηνά Σουγλέρη (suGleri).  Η ζωγράφος παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφική με τίτλο «Συσχετίσεις», με έργα δικά της, τα οποία έχει εμπνευστεί στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής της διαδρομής. 
Εμπνεύσεις που προκύπτουν μέσα από την ίδια την καθημερινότητα που ζει, αλλά και από τις συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα διεξαχθούν στις 17 Απριλίου στις 19:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου. 

Οι Πατρινοί φίλοι της τέχνης θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα της ζωγράφου, έργα που προκύπτουν μέσα από τις επιρροές της από διάφορα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα, αλλά και φυσικά μέσα από την φαντασία και την δημιουργικότητα της. 

Η τέχνη άλλωστε και ειδικότερα η ζωγραφική αποτελούσε πάντα μία κυψέλη ζωής για κάθε κοινωνία και οδηγό στα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργούν οι εκάστοτε καταστάσεις. Οι "Συσχετίσεις" έρχονται για την ζωγράφο λίγο καιρό μετά την προηγούμενη έκθεση της, "Παράλληλοι Κόσμοι". 

Η Αθηνά Σουγλέρη και οι ιθύνοντες του κέντρου Πολιτισμού Περί Τεχνών καλούν τους Πατρινούς να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης, σε μία πόλη που έχει διαγράψει την δική της παράδοση στην ζωγραφική και με βάση αυτή πορεύεται στο μέλλον. 

Οι «Συσχετίσεις» 
εξάλλου ανάμεσα στην δημιουργία του καλλιτέχνη και σε μία κοινωνία είναι καθημερινές και είναι αυτές που σε τελική ανάλυση συνθέτουν την ίδια τη τέχνη! 

Λίγα λόγια για την δημιουργό
Η Αθηνά Σουγλέρη ( suGleri ) μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην υπερβατική οπτική του κόσμου της τέχνης και τον ωμό ρεαλισμό των επαγγελματικών της υποχρεώσεων. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός με Μsc. στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες και εργάζεται ως Πολ/κος μηχ/κος για τα ΕΛΤΑ. 

Στον ελεύθερο χρόνο της αφήνεται στην καλλιτεχνική δημιουργία, στο εργαστήρι της στο Θησείο.Καταθέτει τις σκέψεις, τα συναισθήματά της, την ψυχή της στον μουσαμά. Της αρέσουν τα δύσκολα, γι' αυτό επιχειρεί να περιγράψει στους πίνακές της έννοιες, συναισθήματα και ανθρώπινες σχέσεις, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Περί Τεχνών Κανακάρη 65 &Αράτου
Τηλ. 2610-625257  


Ώρες Λειτουργίας :Τρ-Πεμ-Παρ 10.00-14.00  & 18.00-21.00. 
 
Back To Top